Kunskap för dig och ditt team

Foto på en grupp personer som tillsammans bygger ett hönshus

Alla människor oavsett funktionsförmågan har styrkor. Alla kan bidra till samhällets utveckling. Alla förtjänar att bli respekterade, sedda, hörda och tagna på allvar. 

Cirka 20% av alla människor har en normbrytande funktionsvariation. Det är mer än 2 miljoner i Sverige och mer än 1,5 miljarder i hela världen. De är medborgare och konsumenter med stora nätverk och mycket makt. De är en del av samhället. 

Jag hjälper dig att ta tillvara på människors styrkor. Vad innebär normbrytande funktionsvariationer? Hur ser livsvillkoren ut? Vilka tekniska, kognitiva och organisatoriska hjälpmedel finns som kan vara nödvändiga för vissa men är bra för alla?

Samtliga utbildningar bygger på mitt stora engagemang för att förbättra livsvillkor för människor med normbrytande funktionsvariationer.

Innehållet i mina utbildningar grundar sig på tre pelare

  1. internationell och svensk forskning
  2. mina egna erfarenheter - jag har träffat och arbetat med över 100 personer med olika normbrytande funktionsvariationer i alla åldrar
  3. resultat av pågående diskussioner med människor med normbrytande funktionsvariationer.

 

Kurser

Gå en kurs online och i din egen takt!

Autism på arbetsplatsen

Ta del av den här sprillans nya kursen om autism på arbetsplatsen! 
Människor med autism har styrkor som idag inte får plats på arbetsmarknaden. Den här kursen är ett bidrag till att ändra det! 

Kursen hjälper dig som är ledare att förstå mer om autism, att skapa en bra arbetsmiljö för och leda dina medarbetare med autism. Så att du kan ta tillvara på den kompetensen som du behöver och som finns bland människor med autism!

Kursens innehåll är baserat på internationell forskning, berättelser av människor med autism och mina egna erfarenheter av att arbeta tillsammans med människor med autism. Kursen består av inspelade föredrag, texter och reflektionsövningar. Du kommer att få med dig flexibla verktygen som kostar inget till lite att omsätta och har potential att vara fördelaktiga för hela arbetsgruppen! Hela kursen tar ca. 5 timmar. 

Låter det intressant? Ta en titt i kursdokumentet!

Lanseringserbjudande! Köp kursen nu och få två timmar konsultation.
Pris: 792 SEK exkl. moms, 990 SEK inkl. moms.
Skicka ett mejl med namn och faktureringsuppgifter till kontakt@parscapere.se för att ta del av erbjudandet! 

Workshops

Regelbundet erbjuder jag öppna halvdags- eller heldagskurser om inkluderande ledarskap, Agenda 2030 ur ett funktionsvariationsperspektiv, universell utformning med mera. Här kan du läsa mer! 

Har människor med autism verkligen sociala svårigheter?  

Autism beskrivs oftast som en funktionsnedsättning som innebär sociala svårigheter. Men vad säger egentligen forskare som själva har autism om det?
Under ett webinar har vi att tittat på hur vårt perspektiv på svårigheter kan förändras om vi lyssnar på allas röster. Här hittar du inspelningen. Du kommer att få en djupare förståelse för hur det är att leva med autism och hur levd mångfald även inom kunskapsproduktionen kan förändra vårt syn på vad som egentligen är svårigheter.

Skräddarsydda utbildningar

Vad vill just du eller din arbetsgrupp veta mer om? 
Rekrytering av talanger med normbrytande funktionsvariationer? Inkluderande kundbemötande? Inkluderande ledarskap? 

Så länge det handlar om normbrytande funktionsvariationer kan jag vara experten som ni söker! Om inte jag skulle sitt på all kunskap som ni behöver så har jag bland annat genom mitt medlemskap i branschorganisationen Mångfaldsföretagarna ett kunskapsrikt nätverk för att slussa dig vidare. 

I vilken form vill ni få nya insikter, kunskap och inspiration? Jag erbjuder föreläsningar, workshops, kurser och handledning. Hos er, hos mig eller online. På svenska, engelska eller tyska. Ni väljer. 

Har jag väckt ditt intresse?
Kontakta mig gärna! 

Gratis webbinarier

Med jämna mellanrum erbjuder jag gratis frukost- eller lunchwebbinarier via Zoom!

Håll utkik här för kommande tillfällen!